top of page
Yumeiho Tretman

YUMEIHO TRETMAN

DA SE BOLJE RAZUMEMO...

Ravnoteža tela se bazira na balansu karlice. Ukoliko težina tela nije podjednako raspoređena na obe noge, pomera se težište, javlja se disbalans u karlici i kukovima. Ta neravnoteža se prenosi na strukturu celog tela i utiče na rad svih organa.

ŠTA?

 

Yumeiho je japanska maunelna tehnika koja se bazira na uspostavljanju balansa u karlici, koja se smatra temeljom našeg tela. Prema dr. Masayuki Saionjiju, kreatoru ovog metoda terapije, kad je telo leve i desne strane simetrično, mišići i tkiva su meki. Čovek se oseća dobro i zdravo. Neravnoteža  onemogućava pravilan rad unutrašnjih organa pa može dovesti do pojave mnogih bolesti.

KAKO?

Yumeiho terapiju čini 100 osnovnih zahvata koji imaju za cilj ponovno uspostavljanje ravnoteže u karlici, a samim tim i u celom telu.

Terapija je sačinjena od tri osnovna hvata koja se međusobno izmenjuju i nadopunjuju. Prvi je gnječenje, drugi je pritisak sa istovremenim povlačenjem i istezanjem tkiva. Svrha ovih pokreta je omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treći hvat obuhvata nameštanje, manipulaciju koštano-zglobnih struktura sa naglaskom na nameštanju zgloba kuka. Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi mogu lakše da se nameste u pravilan položaj odnosno ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan i funkcionalan položaj, tada će se i mišići i tetive opustiti.

ZAŠTO?

 

Filozofija Yumeiho-a bazira se na teoriji težišta tela. Prema toj teoriji ono određuje naše zdravlje. Ukoliko je težište na idealnom mestu, tada će čovek biti zdrav i osećaće se dobro. Telesna težina tela bi trebala da bude podjednako raspodeljena na obe noge, što najčešće nije slučaj.

KOLIKO?

 

Tretman se radi na strunjači preko pamučne odeće. Izvodi se 60 minuta.

cta-section.jpg

Rešite se BOLA i povratite balans organizma ili
odaberite pravi tretman za vaše UŽIVANJE!

bottom of page